Home Mail

Sistemul de distribuţie

1.Reţea de distribuţie redusă presiune (0.2 – 2 bar)

• Conductele reţelei de distribuţie în localitatea Voluntari sunt din polietilenă de înaltă densitate PE80 SDR11 (conform HG nr. 939/1996), cu diametre între Dn 63 mm. – Dn 315 mm. şi din oţel, izolate cu polietilena extrudată, cu diametrele de Dn 273 mm. x 5.6 si Dn 406 mm. x 6.3

• Materialul tubular necesar realizării reţelei se situează la standardele internaţionale de calitate, principalii furnizori în acest sens fiind:

- FUCHS ROHR ( Germania ), pentru conducte din oţel, izolate cu polietilenă extrudată,

- PIPE LIFE, REHAU ( Germania ), pentru conductele din polietilenă.

2.Staţie de reglare măsurare gaze naturale:

• Staţia este echipata cu utilaje PIETRO FIORENTINI ( Italia ). Staţia de reglare – măsurare – predare este automatizată şi permite în prezent alimentarea cu gaze naturale a localităţii Voluntari la o capacitate de până la 10.000 Nmc / h si poate fi extinsă până la o capacitate de 40.000 Nmc / h.

3.Racord de înaltă presiune

• Racordul de înaltă presiune este de Ø 12”, cu o lungime de 210 m, cuplat la inelul de Ø 28”, care alimentează municipiul Bucureşti.

• Conducta de racord este din ţeava de otel, de provenienţă FUCHS ROHR (Germania) pentru conducte petroliere cu Ø=323,9 mm grad B, se încadrează în clasa I de locaţie, fiind proiectată să transporte un debit de 39.880 Nmc/h.

Toate componentele obiectivului Înfiinţare Reţea Distributie Gaze Naturale în localitatea Voluntari sunt noi.

La realizarea obiectivului Înfiinţare Distribuţie Gaze Naturale în localitatea Voluntari, s-au avut in vedere urmatoarele date statistice:

• Populaţie: cca.31.500 locuitori;

• Număr imobile: 12.460

Având în vedere dezvoltarea oraşului Voluntari, se estimează creşterea numărului iniţial de potenţiali consumatori gaze naturale cu urmatoarele imobile:

• cca. 60.000 imobile ce urmează a fi construite in perimetrul aflat între fostul sat Pipera şi fosta comună Voluntari

• cca. 6.000 apartamente într-un cartier proiectat a se construi in SE localităţii Voluntari

• cca. 10 centre comerciale de tip mall

Primăria Orasului Voluntari urmează să finalizeze în luna august 2008 PUG si PUZ pentru zona dintre fostul sat Pipera şi Voluntari, S.C. COVI CONSTRUCT 2000 S.R.L. urmând a întocmi proiectul şi a executa lucrările de execuţie a sistemului de distribuţie gaze naturale pentru această zonă.

Se estimează că în cca. 8-10 ani, populaţia oraşului Voluntari să ajungă la 250 – 300 mii locuitori.